maandag 26 juni 2017

"DOEN JULLIE MEE " Otje en Lotje DEEL 11 En DINSDAG POPPENDAG


"DOEN JULLIE MEE " Otje en Lotje DEEL 11 

En DINSDAG POPPENDAG


Volgende week voor Otje en Lotje een bodywarmer, benodigdheden: rood en geel acryl, haaknaald 4.00

KLIK HIER voor het patroon.

POPPENDAG

Ik was begonnen met het haken aan de rug tassen voor Otje en Lotje en had ze bijna af toen de ijscostokjes in de brievenbus ploften. Ohhh Tineke kunnen we nu aan het bouwen van de tent beginnen. Ja daar gaan we nu mee bezig we zien wel hoe ver we komen.Met ons drieën zijn we aan het knutselen geweest, Moppie hielp ook mee maar dat was een gevalletje van de wal in de sloot.

Otje struikelde over het touw en de stokjes vlogen door de lucht. Otje wat ben je ook een heerlijke stuntmannetje en Moppie, och hij ziet overal een spelletje in.

Met de ijscostokjes houtlijm en touw aan het knutselen, de ideeën waren goed maar de uitvoering niet altijd gemakkelijk. De stokjes op elkaar lijmen voor meer stevigheid, overal knijper er op om de boel bij elkaar te houden, verbindingen maken. Passen en meten.


Twee driehoeken gemaakt, een voor de voor en achterkant. Twee zijkanten en een verbinding boven op de twee driehoeken. Een stuk karton op maat geknipt en hierop de driehoeken en de zijkanten op geplakt. Boven op de driehoeken de bovenste lat geplakt en ter versteviging deze met een stukje touw vast geknoopt.Tateredaaaa daar is de tent. Nu moeten de stokjes goed drogen.De laatste hand gelegd aan het afmaken van de rug tassen,
Wat mooi Tineke hier kunnen we veel spullen in kwijt. Dank je wel.

Kijk ook bij de andere poppendag blogs.

Akkelien
Corina
Jannie
Elizabeth
Jolanda
Juffrouw Ooienvaar
Mariam
Mathilda
Nienke
Petra
Prie Praat
Ria
Rita
RoosjeMijn
Sandra