maandag 3 juli 2017

"DOEN JULLIE MEE " Otje en Lotje DEEL 12 En DINSDAG POPPENDAG


"DOEN JULLIE MEE " Otje en Lotje DEEL 12


Voor volgende week een hemdje voor Otje en een korte broek en T shirt voor Lotje.
Benodigdheden. wit en zacht groen acryl, stempels met leuke tekst, blauw en roze katoen om te borduren.KLIK HIER voor het patroon.

Dinsdag poppendag

Heeee Otje/lotje wat zijn jullie aan het doen? Nou de stokjes zijn droog en nu willen wij alvast in de tent gaan slapen. We verhuizen alvast onze kussens naar de tent, och dat gaat toch niet zei ik, de tent is nog niet klaar.Nee nog niet helemaal maar er zit een bodem in daar kunnen we toch wel lekker op slapen. Maar luister er moet nog een tentzeil omheen die beschermd jullie tegen kou/wind en regen. Wanneer is de tent dan klaar Tineke. Tja zullen we vandaag daar mee aan de slag, helpen jullie flink mee, dan zien we wel hoe ver we komen. Enthousiast knikten Otje en lotje jazeker ze waren er helemaal klaar voor. Nou dan gaan we snel aan de slag maar eerst schoenen aan , dat is wel zo veilig. met z'n drieën aan de slag gegaan was een stevige klus.

Otje en Lotje hielpen waar ze konden en samen klaarden we de klus.Eerst uit een blauwe plastic vuilniszak een vierkant geknipt, deze eerst vast geplakt met plakband aan de onderkant van de bodem van de tent, daarna het plastic mooi strak over de bovenkant en zijkant van de tent getrokken, en weer vast geplakt onder de bodem van de tent.De achterkant van de tent.En de voorkant van de tent.
Ohhhh wat is hij mooi geworden de tent.Nu gaan we echt onze spullen pakken en in de tent brengen hoor Tineke. Ja een goed idee, wacht ik zal het vrachtje erin leggen. Otje en Lotje waren er maar druk mee , kussens en de slaapzakken werden naar de tent gebracht. Toen alles op orde was wilden ze er direct in slapen.
Ahaaa daar kwam mopje aan rennen ook hij wou erbij zijn in de tent bij Otje en Lotje op het voeteneind plofte hij tussen Otje en Lotje neer. Moppie op het voeteneind blijven he, Welterusten jullie drieën

Nu Otje en Lotje slapen heb ik tijd om de bodywarmers af te maken, ga ik die straks voor de tent leggen, heel benieuwd naar hun reactie als ze morgen wakker worden en deze vinden voor hun tent.